Stichting Atletiekevenementen Hilversum StaH

IEDEREEN IS WELKOM OM MEE TE DOEN!

De StaH organiseert de Hilversum City Run: Hardlopen in Hilversum Mediastad

Het bestuur van de Stichting Atletiekevenementen Hilversum bestaat uit de volgende personen:

  •  Dirk Fabels (voorzitter)
  • George de Groot (penningmeester)
  • Melinda Labega (HRM)
  • Gwenda Albus (marketing/communicatie

Missie Stichting Atletiekevenementen Hilversum

Gezond presteren, voor iedereen

De StaH bevordert een vitale en actieve samenleving door het aanbieden van sportieve evenementen op het gebied van loop-,atletiek-en vergelijkbare evenementen, aan zowel recreatieve-als wedstrijdsporters in ’t Gooi. Betrokkenheid met de maatschappij om ons heen is daarbij een belangrijke waarde

Betrokkenheid met een maatschappij om ons heen.

Niet iedereen is in staat om mee te doen aan de sportieve evenementen van de StAH. Dit kan zijn vanwege ziekte, een lichamelijke beperking of anderszins. Bij alle evenementen wordt bekeken op welke manier er geld ingezameld kan worden om een bijdrage te leveren aan een goed doel. De deelnemers worden in staat gesteld bij inschrijving een extra bijdrage aan het goede doel te doen. Op dit moment wordt vanuit de Hilversum City Run de Stichting Muziekids ondersteund.

Gooise Atletiek Club

HILVERSUM

Hilversum City Run en de Gooise Atletiek Club

Er bestaat een zeer hechte en warme band tussen de Hilversum City Run (HCR) en de Gooise Atletiek Club (GAC). En dat heeft niet alleen te maken met het feit dat GAC als een van de grootste atletiekverenigingen van Nederland meer dan 900 enthousiaste hardlopers onder haar leden telt.

De historie van de HCR gaat ver terug.

33 Jaar lang organiseerde GAC de Spanderswoudloop, tot deze in 2002 naar het centrum van Hilversum werd verplaatst, en een nieuwe naam kreeg. De City Run was
geboren. Het evenement was al snel erg succesvol, en groeide beetje bij beetje uit tot het grootste sportevenement van het Gooi en omstreken. Dit vroeg om een meer professionele benadering en toegewijde bestuursaandacht.

De Stichting Atletiek Evenementen Hilversum

Daarom hebben we de City Run al weer meer dan 10 jaar geleden in de Stichting Atletiek Evenementen Hilversum ondergebracht. Dat betekent natuurlijk niet dat we als GAC niet meer betrokken zijn bij de City Run. Integendeel! Zowel in het bestuur van de stichting als in de organisatiecommissie zitten aardig wat GAC-ers, en we leveren ieder jaar ook weer een belangrijk deel van de honderden vrijwilligers die nodig zijn om dit prachtige evenement te organiseren. GAC’s jaarlijkse Startersclinic, voor beginnende hardlopers, eindigt elk jaar met deelname aan de City Run, en ook de eigen City Run Clinic wordt door deskundige GAC-trainers gegeven.

Tijdens het evenement worden deelnemers er op attent gemaakt dat GAC vele gezellige hardloopgroepen heeft, waar iedereen, of je nu een beginner, gevorderde, marathon- of top- wedstrijdloper bent, welkom is. Het hele jaar door en op veel verschillende momenten in de week. Ook praten beide besturen enkele keren per jaar met elkaar bij.

Het mag duidelijk zijn: GAC en de Hilversum City Run hebben een hele warme band, en kunnen en willen niet zonder elkaar.

Paul Maas, Voorzitter Gooise Atletiek Club Hilversum